11 noiembrie 2012

La Iaşi




Înainte de a continua cu drumeţia în Bucegi (nu întâmplător întârziată, ci pentru că s-a făcut un Foc Sacru acolo), aş vrea să-ţi povestesc, în câteva vorbe, doar de informare, drumul la Iaşi.
 
Ne propuseserăm să vedem Mânăstirile Golia, Galata şi Cetăţuia, precumşi Catedrala Mitropolitană, unde sunt depuse moaştele Sf. Cuvioase Parascheva şi Biserica Trei Ierarhi. Toate sunt construite în timpuri vechi, cu vechime mai mare de 350 de ani, respectând formele de bază ale Creaţiei şi raportul numărului de aur; acestea le dau o mare durabilitate, dar şi o energie aparte, care nu poate fi găsită în alte locuri.
În plus, am vizitat şi Mânăstirea Vlădiceni, foarte frumoasă, dar şi cu un preot care ne-a vorbit foarte pe înţelesul nostru, explicând sensul căutărilor noastre şi dând pilde înţelepte.
Chiar recomand tuturor care se duc spre Iaşi să viziteze Mânăstirea Vlădiceni, că  sigur pleacă cu sufletul mai bogat de acolo. Nouă ne-a recomandat-o dl Antonel, şoferul autocarului cu care am mers şi care a devenit parte din această mare familie.
În Iaşi, am vizitat şi Biserica Sfântul Nicolae Domnesc.
Când povestirea noastră va ajunge la acastă drumeţie, vom avea tare multe de povestit… am fost o familie mare, de cincizeci de oameni, care am ascultat teme frumos pregătite, dar am şi vorbit despre noi şi momentul prezent, în care este indicat să ne focusăm, dar este bine şi să ştim ceea ce avem de făcut.
Iniţiativa Danei Ilie a fost să scriem predica părintelui de la Vlădiceni, să fie de folos şi celor care nu au ajuns sau nu ajung curând acolo. De aceea, îi rog pe toţi cei care au fost, să transmită amintirea lor despre predică şi o vom reface, pentru a o da tuturor, cu toată dragostea noastră. (Există şanse ca doar amintirea cuiva să aibă lipsuri şi să nu fie completă lucrarea).
Sunt puţine cuvintele prin care putem descrie iubirea care ne-a însoţit pe drumul acesta şi ne-a cuprins pe toţi.
De la pacheţelele cu colivă şi cozonac, chifle cu seminţe, apă şi mere, la împărţit o sticlă de ţuică bătrână, dar şi dat de mâncare unul altuia, la împărţit impresii, la plimbarea de seară prin Iaşi şi meditaţia întunericului, ca şi activarea conexiunilor energetice potenţiale şi pregătirea lor pentru momentele apropiatei Treceri, la cumpărat de mere şi struguri de pe drum şi înapoiat acasă pe un drum fantomatic, învăluiţi într-o ceaţă densă, toate sunt reperele unui drum în armonia unei iubiri necondiţionate…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu