3 octombrie 2012

Despre minuni


Aş putea spune, ca alţii, că ne pierdem ani mulţi din viaţă aşteptând zadarnic minuni.

Dar n-am s-o spun – ar fi din start o plecare greşită pentru gândul meu. Nu-s pierderi clipele lungi de răbdare, nici speranţele deşarte, nici nesperanţele, pentru că ele fac parte tot din drum.

Ce aş putea să spun în schimb e că toţi anii petrecuţi în aşteptarea minunilor macină zile care ne duc la răscrucea de unde înţelegem că habar n-aveam ce-i aia o minune. Că n-am vazut-o fiindcă nu ştiam de fapt ce şi pe unde să căutăm cu privirea.

Minunile poate că sunt doar momente în care credinţa noastră sfidează blocajele minţii. Când, ochind printre fisurile vechilor lentile, vedem că pentru oameni minunile le fac tot oamenii, nu fiinţe nepământene, ciocnite într-o străfulgerare cu Terra şi, hodoronc-tronc, cu poveştile noastre de viaţă.

Poate minunea celui ce-aşteaptă minuni e omul care îl susţine: îi dă încredere, îi întreţine focul de a căuta minuni. Sau poate-i cel care îl loveşte: îi dă obstacole de depăşit, îi întreţine focul de a căuta minuni...

Sau poate nu-i asta minunea, poate-i ceva-ul nostru personal, motorul transformării noastre din căutători în creatori de minuni: clipa de graţie când ne asumăm în sfârşit viaţa asta, când începem să-i simţim simplitatea genială, să-i inspirăm curăţenia şi să-i expirăm bucuria. Parcă minunea asta se numeşte a deveni prezent, nu?                                                           

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu